Usile din sticla securizata si eficienta lor

Fie ca vorbim despre o locuinta anume sau despre un spatiu de birou, fie ca vorbim despre un decor mai simplu sau unul mai complex, usile din sticla sunt de regula percepute ca fiind destul de sensibile si mai putin rezistente. Insa acest lucru nu se va putea spune si despre usile din sticla securizata. De ce sunt acestea mai rezistente? Pentru ca sunt in asa fel fabricate, incat sa reziste la unele socuri si presiuni mecanice, spre deosebire de usile din sticla simpla.

Ce sunt de fapt usile din sticla securizata?

Usile din sticla securizata sunt usi care au o rezistenta sporita in primul rand, acest lucru este clar stabilit. Ele pot avea grosimi diferite, de la 8 la 10 sau chiar 12 mm si dupa cum am mentionat, inca de la fabricare, acestea sunt tratate in mod special pentru a fi atat de rezistente.Vom intalni astfel de usi sticla securizata in diverse spatii, de la spatii de birouri la spatii de locuinte, acestea sunt fosrte usor de folosit, comfortabil chiar de folosit am putea spune, iar data fiind rezistenta lor nu e de mirare ca se va opta pentru ele in spatii care sunt aglomerate poate, care au un trafic intens.

Rezistenta unor usi sticla securizata poate fi masurata nu doar in materie de rezistenta la socuri mecanice, dar si in materie de rezistenta in timp. Asadar, aceste usi din sticla securizata sunt unele ce vor fi durabile, unele ce nu vor trebui schimbate foarte rapid, unele ce sunt deci o optiune ideala pentru foarte multe spatii.

sticla_securiz1_400

Usi din sticla securizata si feroneria

Este foarte important acest aspect cand vine vorba de usi din sticla securizata, deoarece acesta va dicta foarte mult gradul de rezistenta per ansamblu al respectivelor usi. De la balamalele folosite, la clante si manere, acestea trebuie sa fie de calitate superioara si ele. In caz contrar, partea de rezistenta in timp a unor usi din sticla securizata va fi... destul de subreda.

Puteti alege in rest multe aspecte cum ar fi partea in care sa se deschida usa, sau pozitionarea acesteia pe stanga sau pe dreapta si asa mai departe. Daca veti dori sa schimbati spre exemplu o usa veche cu o usa din sticla securizata, este bine sa luati in calcul ideea de a monta noua usa in aceeasi pozitie cu cea veche, pentru ca in caz contrar se poate sa fiti nevoiti sa schimbati si planurile locatiilor.

Cert este ca usile din sticla securizata au devenit in ultima perioada o optiune tot mai populara si mai frecventa, iar in acest sens este bine sa ne orientam spre specialistii in domeniu care nu doar ca pot oferi usi de calitate, dar pota ajuta de la caz la caz si cu montarea acestora. Nu e deci de mirare ca ofertele sunt vaste, mai ales tinand cont de faptul ca si cererea de astfel de usi din sticla securizate este una considerabila, deci in final, optati pentru calitate pe toate planurile pe cat posibil.

 

   sursa: ziaresireviste.ro