Inlocuieste faianta din bucatarie cu panouri din sticla colorata

   Panourile decorative din sticla colorata securizata sunt o alternativa moderna la placile clasice de faianta, folosite de zeci de ani in placarea peretilor din bucatarie.

   In 2013 tot mai multi designeri renunta la placarile cu faianta in proiectele de amenajare a bucatariilor si bailor ultra-moderne, in favoarea panourilor colorate din sticla, considerandu-le deosebit de frumoase si spectaculoase.

   Inainte sa ne entuziasmam de frumusetea acestui tip de finisaj, va propun sa vedem care sunt avantajele si dezavantajele lui.

   Avantajele panourilor decorative din sticla 

  1. O varietate mare de culori si nuante. In mod normal, pe langa culorile de baza, producatorii panourilor de sticla colorata au posibilitatea de a le produce in absolut orice varianta cromatica, de la nuantele cele mai deschise pana la cele mai inchise, de la culori simple si pana la cele cu irizatii metalizate etc.placaricusticlacolorata1_400

   2. Design unic. Daca nu va multumiti cu panourile din sticla simple, vopsite intr-o singura culoare, puteti alege oricand varianta sticlei imprimate digital cu diverse desene si imagini multicolore, care sa va reflecte personalitatea, decorand totodata bucataria intr-un stil unic.

   3. Capacitatea mare de a reflecta lumina. Spre deosebire de faianta obisnuita, panourile decorative din sticla colorata pot contribui la marirea vizuala a unei bucatarii de mici dimensiuni, datorita faptului ca sticla reflecta foarte bine lumina.

    4. Dimensiunea ideala. Panourile din sticla colorata folosite in placarea anumitor zone din bucatarie (pe peretele din zona blatului de lucru, de exemplu) se realizeaza la comanda, in baza unor dimensiuni exacte. Asadar, la montare se vor incadra perfect in spatiul pentru care au fost comandate.

   5. Suprafata perfecta, finisaj impecabil. Datorita faptului ca panourile din sticla sunt realizate dintr-o singura bucata, fara a necesita umplerea rosturilor si a imbinarilor (pentru ca acestea nu exista), peretele astfel placat ramane perfect neted.

   6. Elemente de iluminat integrate. La comanda, se pot realiza panouri din sticla prevazute cu becuri LED integrate, care va vor ilumina blatul de lucru, usurandu-va astfel munca in bucatarie.

   7. Usor de curatat si intretinut. Panourile decorative din sticla se intretin la fel de usor ca orice ferestra, cu ajutorul solutiilor spray pentru geamuri.

   Dezavantajele placarii cu panouri decorative din sticla

   1. In primul rand pretul ridicat, cum probabil ca va asteptati deja. Spre deosebire de faianta obisnuita, care va scoate din buzunar, in medie, in jur de 40-50 lei/mp, pretul panourilor din sticla colorata se invarte in jurul a 1000 lei/mp. Cu alte cuvinte este de vreo 20 de ori mai scump.

   2. Montarea panourilor de sticla este mai minutioasa decat cea a faiantei si trebuie facuta musai de persoane calificate. In caz contrar riscati sa faceti tandari niste mii bune de lei.

   3. Riscul mare de casare in urma loviturilor si a socurilor. Odata montat un asemenea panou decorativ, va necesita atentie sporita la manevrarea ustensilelor de bucatarie, deoarece desi securizat, risca sa se fisureze, in urma unei lovituri puternice, iar inlocuirea lui va necesita investirea unei alte sume considerabile de bani.

   Acestea fiind spuse, cantariti bine avantajele si dezavantajele acestui tip de finisaj si decideti daca merita sa faceti o astfel de investitie in bucataria casei.

 

   sursa: casadex.ro