Gard beton

   gard beton Putini stiu ca legislatia prevede ca orice gard care delimiteaza o proprietate trebuie sa aiba autorizatie de constructie si, asadar, un proiect facut de arhitect. In cele mai multe cazuri un gard are are nevoie si de fundatie, iar de aceea este tratat ca o constructie de sine statoare, care se supune acelorasi norme ca o cladire. Un mic obstacol pentru cei care isi inchipuie ca pot face ce vor ei, prin propriile mijloace, pe terenul propriu. Legislatia pare abuziva si, mai ales la sate, multi prefera sa ignore normele si sa-si apere proprietatea prin propriile mijloace. Dar legea nu este deloc absurda, pentru ca nici planficarea urbanistica nu poate fi ignorata.

    Modele de garduri din beton:

  • model gard zidit
  • model gard lemn
  • model gard piatra
  • model gard beton
  • model gard lemn orizontal
  • model gard lemn rustc
  • model gard caramida
  • modele de garduri pentru case
  • modele de garduri industriale

   Gardurile de beton constituie o solutie ideala pentru o imprejmuire eleganta, rapida, solida, usor de intretinut, cu un aspect estetic deosebit si o rezistenta la uzura foarte buna datorita materialului dens, omogen, obtinut prin vibrare. Produsele prefabricate din beton se vor proteja de substantele chimice (clor, acizi, sare, etc.), la curatare nu se vor folosi unelte metalice care pot deteriora produsul. Gardurile de beton prezinta avantaje multiple, avand o structura modulara, se pot realiza o multime de combinatii, dupa preferinta clientului. 

   Gardul de beton este raspandit indeosebi in zona Transilvaniei, in care asezarile in ansamblu, dar si fiecare proprietate in parte trebuiau sa fie cat mai fortificate, pentru a face fata navalirilor barbare. N-as zice ca e de o frumusete rapitoare, insa este foarte util si, mai ales, extrem de rezistent: dupa o suta de ani si mai bine, continua sa fie „pe pozitii”! O varianta moderna a gardului de zidarie este cel prefabricat. Are mai multe calitati, dar ultima dintre ele este, cred eu, frumusetea. De regula se opteaza pentru el pe laturile mai putin importante, de pilda cele laterale ale proprietatii, si eventual se dubleaza cu gard viu. Are certe calitati functionale: este rezistent, durabil, ignifug, destul de putin sensibil la factorii de mediu (ultraviolete, precipitatii, caldura) si creeaza o bariera de netrecut pentru musafirii nepoftiti. Poate avea o larga gama de forme, modele si culori (cu avantajul ca poate fi turnat din ciment colorat, ceea ce garanteaza o pastrare a culorii timp indelungat).