7 sfaturi pentru intretinerea unui acoperis de tigla metalica

   Acoperisul din tigla metalica ofera numeroase beneficii proprietarilor de case domestice sau de cladiri destinate diverselor activitati. Pe langa faptul ca reduce costurile asigurarii imobilului si costurile destinate incalzirii spatiului, sustine politica ecologica europeana, metalul putand fi ulterior reciclat. Desi instalarea lui trebuie realizata de profesionisti in domeniu, intretinerea acestuia nu presupune obtinerea unei diplome. De aceea va oferim sapte sfaturi utile pentru a mentine acoperisul dumneavoastra la standarde inalte de calitate.

  1. Inspectati acoperisul in mod regulat pentru a va asigura ca se realizeaza in mod corect drenajul. Curatati acoperisul de frunze si resturi si verificati sa nu existe vreun gol sau vreo adancitura care ar putea retine apa pe anumite suprafete.
  2. Tineti alte tipuri de metale departe de acoperis. De exemplu, fiti atenti ca tevile de cupru sa nu atinga tigla metalica. Aflate in contact si in prezenta umezelii acestea pot favoriza aparitia ruginii.
  3. Optional, puteti folosi o solutie din apa si lichid de vase cu care sa curatati tigla metalica, pentru a elimina resturi care in timp pot dauna. Clatiti din abundenta cu apa (puteti utiliza un furtun de gradina pentru acest aspect).
  4. In cazul in care gasiti unele zgarieturi pe suprafata acoperisului le puteți curata cu ajutorul unui dizolvant pe baza de terebentina. Dupa ce ati curatat, clatiti cu apa din abundenta, lasati sa se usuce si apoi aplicati vopsea cu o pensula subtire, strict pe suprafata zgarieturii.
  5. In cazul in care gasiti diferite resturi lipite de suprafata acoperisului dumneavoastra, NU incercati sa le inlaturati cu o perie de sarma sau cu alt obiect metalic. Clatiti cu apa de la un furtun de gradina si apoi incercati sa le eliminati cu o carpa curata.
  6. In cazul in care observati ca acoperisul dumneavoastra are parti lipsa, in urma conditiilor nevaforabile ale vremii, NU incercati sa il reparati singur. Contactati persoana care v-a instalat acoperisul si solicitati-i ajutorul.
  7. Daca observati ca se acumuleaza foarte multa gheata sau zapada, incercati sa o indepartati, cu mare atentie.