Tigla ceramica

   Specialistii in constructii sunt de parere ca invelitorile de acoperis au nevoie de o intretinere atenta si de verificari periodice pentru ca locuinta sa fie protejata. Printre invelitorile de acoperis se numara cele din tiglasi produse ceramice, cele din tabla, sindrila, sita, carton bituminat sau impaslitura din fibra de sticla bituminata.

   Tigla ceramica este cel mai raspandit material de invelitoare. Pe langa aspectul estetic, la calitatile tiglei de acest tip se adauga durata mare de viata, intre 80 si 100 de ani. Nu trebuie omisa nici rezistenta mecanica mare si resistenta la acizi si baze. De asemenea, materialul de constructie nu se decoloreaza, este termorezistent-ignifug, are o capacitate de uscare rapida si o aerisire buna, fiind permeabil la vaporii de apa.

   In plus, tigla ceramica prezinta un sortiment bogat in forme si culori. Este un material optim pentru reconstructii, fiind deosebit de practice la reparatii. Se preteaza pentru toate zonele climatice si pentru toate tipurile de acoperisuri cu pante de peste 15 grade-la tiglele profilate-si, respective, 25 de grade-in cazul tiglelor cu solzi(daca se foloseste astereala si hidroizolatie).

   Se monteaza pe sipci. Greutatea specifica variaza intre 2, 35 si 4, 7kg/buc, in functie de modelul tiglei. Dar, la fel ca orice produs, are si minusuri. Astfel, printer dezavantaje se numara greutatea mare si evacuarea mai lenta a apei de ploaie. Gama larga de accesorii-de la tigle de baza, coama pentru scurgere apei, tigle speciale pentru gura de aerisire sau antenna, pana la elementele de fixare a tiglei, benzi de ventilatie, precum si formele si culorile diversificate ale tiglei permit realizarea unui acoperis functional si estetic.