Metal

      metal prefabricate Metalele sunt elemente chimice care au proprietati si caracteristici specifice,  conducatoare de electricitate si de energie termica, ductile, maleabile, cu luciu caracteristic si solide la temperaturi obisnuite.

      80% din elementele prezente in tabelul periodic a lui Mendeleev sunt metale. Cu mentiunea ca trecerea de la metale la nemetale se face treptat, printr-o serie de elemente de tranzitie numete semimetale.

      Proprietatea metalelor de a fi bun bune conducatoare de electricitate se datoreaza structuri atomice, avand electroni liberi care in urma unei diferente de potential apare o miscare dirijata.

      Metalurgia este o ramură a industriei ce include procesele de obținere a metalelor din minereuri și alte substanțe ce conțin metale. Metalurgia include prelucrarea minereurilor, extragerea metalelor din minereuri, rafinarea metalelor, producerea aliajelor metalice, prelucrarea metalelor sub presiune, fabricarea pieselor metalice turnate, prelucrarea termică, termochimică, termomecanică, sudarea și lipirea metalelor și aliajelor, acoperirea suprafeței pieselor metalice cu straturi de alte metale prin difuzia unor substanțe (metalice sau nemetalice) în stratul superficial ale obiectelor de metal.

     In zilelele noastre metalele se folosesc in orice domeniu, fiind un care este esential in constructiia orcariui obiect cu o structura de rezistenta sau care functioneaza cu ajutorul electricitati.

metal prefabricate