De ce ţiglă din beton?

Betonul ca materialul de bază a ţiglelor din beton este unul din cele mai utilizate tehnici la învelitori. Dar noi lucrăm deja cu el de peste 90 de ani. Aşa cunoaştem perfect avantajele, am eliminat dezavantajele şi garantat va fi în favoarea acoperişului dumneavoastră.

Impermeabilitate

Datorită densităţii a betonului canalizează complect apa pluvială aşa nu pătrunde în porii.

Avantajul este dublu:

  1. 1. Asigură rezistenţă faţa de de cicluri de îngheţi - dezgheţi, nu se fărâmiţează (exfoliază), deci creşte durata de viaţă;
  2. 2. Întrucât betonul are higroscopie scăzută faţă de argilă, greutatea învelitorii nu are variaţii cea ce are influenţă pozitivă asupra structurii de lemn. 

Culoare omogenă

Betonul este colorat în masă. Culoarea dorită se obţine cu adaos de oxizi, de acea culoarea ţiglelor de câmp sunt omogene (uniformă).

Idei preconcepute (greşite) în legătură cu ţiglele din beton:

Culoarea ţiglelor din beton nu este aşa natural, suprafaţa nu este aşa netedă şi omogenă ca la ţiglelor din argilă.

În contrariu faţă de cele de mai sus putem spune că suprafaţa ţiglelor Terran sunt netede fără porozităţi, datorită nisipului foarte curat şi a protecţiei speciale a suprafaţei, care garantează uniformitatea culorii şi rezistenţa uzurii suprafeţei.

Protecţia împotriva intemperiilor

Suprafaţa betonului colorat în masă mai este și o protecţie suplimentară care corespunde cu culoarea de bază. Acestă protecţie asigură protecţie împotriva muschilor şi împotriva efectelor poluării.

Precizie dimensională

Tehnologia de producție asigură precizie, ce asigură aşezare perfectă pe acoperiş.

Rezistenţă mecanică mare

Ţiglă din beton are rezistenţă mecanică mare, astfel nu cauzează spărturi la cantitate mare de zăpadă sau gheaţă ori circulaţia pe suprafaţa lor. Greutatea şi structura coresponzătoare are un rol important la rezistenţa împotriva furtunilor şi este fono şi termoizolator. La dimensionarea structurii, învelitoarea (ţiglele) faţă de celelalte încărcări pe structura de lemn, vânt; zăpadă acesta reprezintă un plus de 15-20%.

Componentele naturale

Beton este compusă din trei componente naturale:

1. apă

2. nisip

3. ciment