Ce este OSB-ul?

      Placile OSB  ofera posibilitati fantastice pentru constructiile moderne si sunt indicate pentru nenumarate alte aplicatii. Ce este OSB-ul?

      Placile sunt fabricate din aschii de lemn subtiri si lungi, ceea ce le da o rezistenta mai mare. Datorita orientarii incrucisate a aschiilor din straturile individuale, placile OSB ofera o stabilitate dimensionala excelenta si un grad ridicat de rezistenta.

      Acestea  sunt realizate din lemn de rasinoase, de inalta calitate.Aschiile de lemn sunt uscate in cadrul unui proces atent apoi sunt amestecate cu rasini sintetice si emulsie de parafina. Placile sunt presate intr-un procedeu continuu, la presiuni si temperaturi ridicate.
Parametrii tehnici superiori ai placilor  se datoreaza unui proces de productie atent controlat in timpul caruia se pastreaza proprietatile naturale ale lemnului

OSB 2 - (placa din furnire orientate) este format din fasii lungi si zvelte de furnir care sunt aranjate in 3 straturi, fiind dispuse in cruce. Aceasta metoda de dispunere precum si gradul inalt de suprapunere a fasiilor de furnir garanteaza stabilitatea dimensionala si o mare rezistenta mecanica.

 

  OSB  este folosit pentru:
- constructii in medii uscate, lipsite de umezeala,
- amenajari interioare si finisaje decorative (lambriuri si podele),
- ca materie prima in industria mobilei,
- constructii de rafturi si platforme.