Case

   caseConstructia caselor a evoluat de-a lungul timpului in diferite forme, in functie de necesitatile umane pentru spatiu si confort, iar tehnologia a suferit si ea transformari in functie de conditiile socio-economice si de disponibilitatea materialelor si a mainii de lucru. Cel mai vechi material de constructie cunoscut a fost lemnul, intotdeauna la indemana si usor de prelucrat cu mijloace relativ simple. Sapaturile arheologice au dovedit ca acest material era cel mai des folosit atat in cladirea de locuinte, cat si de fortificatii si intarituri. De-a lungul secolelor, tehnologia constructiei de lemn a fost adusa la un grad de perfectiune si rafinament care o face sa fie cautata in toata lumea pentru superioritatea fata de alte tehnologii.

   Aceste case sunt tot mai populare si la noi in tara datorita faptului ca astfel de constructii se monteaza foarte usor, rapid si cu costuri reduse. Peretii sandwich fiind prefabricati in atelierul producatorului si doar asamblate pe santier, acest sistem constructiv permite montarea unei case direct pe santier in doar 14 – 30 de zile

   Avantajele unei case din panouri de lemn

  • Se monteaza usor si repede
  • Executarea si montarea constructiilor din lemn se poate face in orice anotimp, fara a se lua masuri speciale
  • Constructiile din panouri de lemn pot fi demontate si remontate usor
  • Rezistenta deosebita la cutremure
  • Lemnul este un material care permite realizarea unor forme arhitectonice placute
  • La prelucrare si la punerea in opera consumul de energie calorica este minim
  • Pretul de constructie la rosu mai mic decat o casa din caramida ( 50% )

   Alegerea unei case prefabricate este usor de facut, proiectele fiind spectaculoase iar produsul finit aratand ca orice constructie, lemnul fiind total ascuns de termosistem pe exterior si rigips pe interior. Se poate realiza orice proiect, clientii avand libertatea de a aduce propriile proiecte. Solutia caselor din lemn prefabricate este recent abordata de catre constructorii romani. Datorita avantajelor presupuse, acest stil constructiv a fost usor adoptat si implementat. Argumentele pentru care arhitectii promoveaza tehnologia iar constructorii conving clientii sa cumpere case prefabricate sunt nenumarate.

Temerile cã lemnul ia foc mai usor sunt nejustificate! Solutiile ignifuge sunt in prezent tot mai eficiente.